#គ្រឿងផ្សំ
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ ឬ សាច់គោក៏បាន ១គីឡូ
- ស្ករត្នោត1ស្លាបព្រាបាយ
- បីចេងមួយស្លាបព្រាបាយ
- អង្គរលីងកន្លៈកំប៉ុង
- រំដេងបុក ៣ដុំ
- អំបិលគ្រូស 2ខាំ មិនយកអំបិលម៉ត់ទេ
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ ឬ សាច់គោក៏បាន ១គីឡូ
- ស្ករត្នោត1ស្លាបព្រាបាយ
- បីចេងមួយស្លាបព្រាបាយ
- អង្គរលីងកន្លៈកំប៉ុង
- រំដេងបុក ៣ដុំ
- អំបិលគ្រូស 2ខាំ មិនយកអំបិលម៉ត់ទេ
#វិធីធ្វើ
១- សាច់ជ្រូកបីជាន់លាងទឹកអោយស្អាតជា ជាបន្ទៈស្ដើងៗ កាត់ប្រវែងម្រាមដៃ។
២- យកសាច់ជ្រូកទៅប្រឡាក់ជាមួយ អំបិលគ្រូសទុករយៈពេល5ថ្ងៃ។
៣- គ្រប់5ថ្ងៃយកសាច់ជ្រូកគឺយើងអាចចាប់ផ្តើមចាវវាបាន យកមកលាយបញ្ចូលគ្នា ជាមួយ ស្ករត្នោត បីចេង រំដេង អង្គរលីង រួចរៀបដាក់ចូលក្នុង ក្រឡ ឬ ក្នុងកែវ ទុករយៈពេល9ឬ 10ថ្ងៃ ទើបអាចចៀន អាំង ចំហុយ បាន។
១- សាច់ជ្រូកបីជាន់លាងទឹកអោយស្អាតជា ជាបន្ទៈស្ដើងៗ កាត់ប្រវែងម្រាមដៃ។
២- យកសាច់ជ្រូកទៅប្រឡាក់ជាមួយ អំបិលគ្រូសទុករយៈពេល5ថ្ងៃ។
៣- គ្រប់5ថ្ងៃយកសាច់ជ្រូកគឺយើងអាចចាប់ផ្តើមចាវវាបាន យកមកលាយបញ្ចូលគ្នា ជាមួយ ស្ករត្នោត បីចេង រំដេង អង្គរលីង រួចរៀបដាក់ចូលក្នុង ក្រឡ ឬ ក្នុងកែវ ទុករយៈពេល9ឬ 10ថ្ងៃ ទើបអាចចៀន អាំង ចំហុយ បាន។
ប្រភព ស៊ូ ដារ៉ា





